Без билет в зоопарка за децата
Без билет в зоопарка за децата / netinfo
От 16:30 часа в двора на Зоологическата градина започва празник за децата, организиран от Федерацията на младите социалисти – Варна. Програмата включва фокуси за деца, танц с кукли и рисунки на асфалт. Малките балерини от Студио “Балет” към Общинския детски комплекс също ще поздравят децата с техния празник. За всички тях организаторите са предвидили безплатен вход, балони и други закачки от клоуна Мимо.

Тържеството се организира и по повод 45 годишнината на варненската зоологическа градина.

Многобройни са проявите, с които в морската столица ще бъде отбелязан днешния Международен ден на детето.

От 10 часа в Областна администрация ще се проведе среща на областния управител Петър Кандиларов с деца от Общински детски комплекс. Половин час по-късно кметът на Варна Кирил Йорданов ще посрещне в кабинета си варненски ученици от Детския департамент.

От 10 часа в УМБАЛ “Св. Марина” ще се проведе тържество за децата от клиниката по детска онкохематология. Празникът се организира от Сдружението на жените с онкологични заболявания и Българската организация на онкоболните.

От 10:30 на площад “Независимост” ще се проведе детски празник, организиран от община Варна.

Също от 10:30 на алеята на възрожденците в Морската градина ще се проведе конкурс за детска рисунка на асфалт. Организитор на проявата е Българският младежки червен кръст-Варна.

От 10:30ч. на сцена “Раковина” в Морската градина ще се проведе благотворителен празник в чест на 1 юни – Международния ден на детето. Празникът се организира от Лайънс Клуб Варна и Община Варна.

Във връзка с празника на детето от 11 часа в сградата и спортните площадки на Сдружение “Гаврош” ще се проведе детски празник, организиран Държавната агенция за закрила на детето и Отдела за закрила на детето. Инициативата ще премине под мотото “Да растем щастливи в България”.

От 12 часа във Фестивалния комплекс ще се проведе тържество за децата с увреждания. Празникът се организира от Фондация „Радост за нашите деца” и Националното училище по изкуствата „Добри Христов”.

Изложба на ученически творби по повод Международния ден на детето и 15 години от основаването на паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство в СОУ “Свети Климент Охридски” ще бъде открита в галерия “Атриум” от 18 часа. Творбите са дело на ученици от 5, 6 и 7-ми клас на гимназията.