Решаваме за бизнеса чрез Консултативен съвет
Решаваме за бизнеса чрез Консултативен съвет / netinfo

Консултативният съвет за икономическо развитие на община Кърджали проведе първото си заседание. Приет бе правилник за дейността на съвета. Председател на КС е кметът на общината инж. Хасан Азис, за зам.председател беше избран Наско Настев, шеф на КТПП.

Съветът се състои от 15 души. Те бяха избрани на работна среща с бизнеса след явно гласуване, проведена на 18.05.2005г. в зала “Арпезос” след явно гласуване.

Целите на Консултативния съвет са запазване, подпомагане и разширяване на съществуващия бизнес, както подпомагане на общината за привличане на нови инвестиции. Заседанията ще са открити и ще се провеждат веднъж на 2 месеца. Приемам съвета като един много сериозен оперативен орган, чийто приоритет трябва да е дефинирането на проблемите, касаещи местния бизнес , за чието решаване общината може да помогне, посочи инж.Азис. Според него чрез добро взаимодействие общината и бизнесът могат да помогнат на Кърджали да навакса пропуснатото през последните години.

Подготовката на квалифицирана работна ръка в различните сектори, която в момента не достига и създаването на Център за квалификации , бе определен като един от сериозните проблеми в общината. Членовете на съвета се договориха да лобират за откриване на специалност “Туризъм” в местния филиал на ПУ”П.Хилендарски”.