Кушлев за заплатата си: Не виждам нищо незаконно
Кушлев за заплатата си: Не виждам нищо незаконно / netinfo

Председателят на комисията за конфискуване на имуществото придобито по престъпен начин Стоян Кушлев не можа да даде нито едно смислено обяснение за това защо сам си е определил заплата от 7 000 лева. Той бе гост на парламентарната комисия за борба с корупцията, за да отчете работата на ръководената от него комисия.

„Не виждам нищо незаконно в заплата от 7000 лева”, каза Кушлев и посъветва журналистите сами да преценят какви са рисковете в неговата работа. Той не отговори на многократно зададения му въпрос дали след скандалните разкрития за размера на заплатата му ще подаде оставка.

Въпреки постоянните му реплики „Оставете ме намира” и „Оставете ме да си върша работата” Стоян Кушлев все пак съумя да обясни няколко неща: че никога не му е предлаган подкуп и че не смеят да му предлагат подкупи, защото знаят, че ще съобщи името на подкупващия; че парите винаги са му стигали и че се чувства заплашен, тъй като е „настъпил” много големи икономически интереси.

Той не изключи и вероятността да е жертва на някой, който използва срещу него информацията на Сметната палата. „Моята работа е тежка, трудна и неблагодарна и на даден етап от нея може да съм допуснал грешка, но тя е поправена”, заяви Стоян Кушлев. Според него работата на Комисията за конфискуване на имуществото, придобито по престъпен начин не е безсмислена, тъй като благодарение на нея „организираната престъпност у нас е много силно стресната.”

Като цяло членовете на парламентарната комисия за борба с корупцията останаха недоволни от отчета, който направи Стоян Кушлев. Той бе помолен да представи нов, по-аналитичен доклад за свършеното от комисията, която ръководи.